NEI

WAT IS NEI THERAPIE?

In mijn praktijk werk ik met de NEI methode. Klik maar eens op onderstaande link om het filmpje te bekijken, het geeft goed weer wat NEI therapie inhoud.

NEI is een methode om de oorzaak van onverwerkte gebeurtenissen, emotionele problemen en lichamelijke klachten op te sporen.

Alle gebeurtenissen in je leven worden opgeslagen door je onderbewuste, het onderbewuste kan je zien als de 'harde schijf' net als op de computer.
De harde schijf weet alles van jou! Via die 'harde schijf' gaan we op zoek naar de blokkade. Onverwerkte emoties kunnen gaan werken als een stoorzender. Die stoorzender nestelt zich in je systeem en wordt vervolgens op een bepaald moment geactiveerd. Dit kan zich uiten in emotionele of fysieke klachten. Met NEI gaan we via een biotensor op zoek naar de blokkade, je onderbewuste geeft het tempo van opruimen aan, dat wat jij aankan op dat moment! Het mooie van NEI is dat hier geen lange gesprekken voor nodig zijn!


Voorbeeld 1:
Stel je bent samen met je kind een ijsje aan het eten op een terras. Voor het terras botsen 2 auto's op elkaar. Je kind ziet dit gebeuren en schrikt hiervan. Je gaat naar huis en na een paar dagen zijn jullie deze gebeurtenis (bewust) vergeten.
Het kan zijn dat je kind deze emotie niet goed heeft kunnen verwerken en dat de emotie op de 'harde schijf' (onbewust) van je kind aanwezig blijft.
De volgende keer dat je kind een ijsje eet krijgt je kind uitslag, raar, want dit heeft je kind nooit eerder gehad.
Na een paar weken blijft de uitslag nog steeds actief en wordt er bij een test geconcludeerd dat je kind een koemelk allergie heeft.
Op het moment dat we met NEI gaan testen komen we erachter dat het beeld van de botsing op de 'harde schijf' nog steeds actief is en elke keer als het kind een ijsje eet wordt de beeld onbewust opgeroepen met als gevolg de uitslag.
Doordat we nu weten waar de reactie vandaan komt kunnen we deze blokkade van de 'harde schijf' afhalen en kan je kind weer lekker ijsjes eten.

Het voorbeeld  van het eten van een ijsje geeft een lichamelijke reactie, er kunnen ook emotionele reacties ontstaan na een gebeurtenis als deze niet goed verwerkt zijn en nog op de 'harde schijf' aanwezig zijn. Zoals boosheid, verdriet of angst. Met NEI gaan we op zoek naar het moment waarop de emotie is ontstaan.

Voorbeeld 2:
Een blokkade kan ontstaan tijdens de zwangerschap of tijdens de geboorte.
Na de geboorte voelt je kindje zich misschien in de steek gelaten omdat het meteen na de bevalling naar de couveuse afdeling werd gebracht waardoor de verbinding tussen moeder en kind direct verbroken werd. Als dat gevoel bij het kindje daarna niet in balans kan komen dan kan het zich alleen (blijven) voelen, angstig, slecht slapen of verdrietig.  Ook op latere leeftijd kan dit naar boven komen.
Huilt je kindje veel of slaapt je kindje slecht omdat het bang is om alleen gelaten te worden dan kan bovenstaande bv een oorzaak zijn. We kunnen samen op zoek gaan naar de oorzaak en je kindje nodig heeft om de balans weer te vinden.
Ook voelen kinderen de angst of bv. stress gevoelens van ouders sterk aan waardoor er ook klachten kunnen ontstaan bij je kindje, zou jij als ouder eens op zoek willen gaan naar de balans bij jezelf?

 

Biotensor 300